Lokkiretkellä Ämmässuolla 14.9.2013

Lauantaina 14.9. osallistuin jo toisen kerran peräkkäin Tringan järjestämälle lokkiretkelle Ämmässuon kaatopaikalle.

Varsinainen lähtö oli klo 7:00 Helsingistä, mutta liityin mukaan parin muun retkeläisen kanssa Ämmässuon portin lähellä, josta jatkoimme bussilla kaatopaikka-alueelle.

Lyhyen yleiskierroksen jälkeen pysähdyimme puoleksi tunniksi kaatopaikan huipulle pikkulintujen aamumuuttoa tarkkailemaan. Heti ulos astuttuamme kuulimme ja näimme useita lapinkirvisiä. Pian havaintopaikkamme ylitti myös muuttava lapinsirkku.

Huipulta siirryimme ns. kaadolle, jossa ruokailikin jo suuri määrä erityisesti nuoria lokkeja. Oli mielenkiintoista ja opettavaista havainnoida eri ikäisten harmaalokkien pukujen vaihteluita. Joukossa oli myös yksittäisiä selkä- ja merilokkeja.

Aikamme kaadolla tarkkailtuamme kiertelimme jälleen alueella bussille ja havaitsimme mm. metsäviklon saostusaltailla sekä joukon nuoria naurulokkeja. Kierroksen jälkeen palasimme jälleen kaadolle. Tälläkään kertaa emme löytäneet harvinaisuuksia.

Ennen alueelta  poistumista ajoimme vielä kaatopaikan huipun kautta, missä lepäilikin suuri määrä nuoria ja vanhoja lokkia. Huomiomme kiinnittyi erääseen 1 kv lokkiin, jossa oli mielestämme aroharmaalokkimaisia piirteitä. Sain otettua kuviakin linnusta, mutta asiantuntijoiden mukaan kyseessä oli kuitenkin nuori harmaalokki. Kuvia linnusta voi katsella täältä.

Kaatopaikalta poistuttuamme kävimme vielä viereisellä Kulmakorven täyttömäelle, josta havaitsimme alueen komppauksen aikana mm. niittykirvisiä, kiuruja ja tiklejä sekä sinirinnan.

This entry was posted in Linturetket. Bookmark the permalink.

Comments are closed.